Aktuelt

noimage

Sprøtt godt
Torsketunger, sprøstekte torsketunger, ja, det er sprøtt godt.

Skreien har nok en gang vandret innover norskekysten, og spesielt i Troms og Finnmark er det store fangster av den delikate torsken. På fiskemottakene er det full aktivitet, og det er blant annet vanlig at barn og unge får være med på arbeidet. Hovedsaklig får de oppgaven med å skjære torsketunger, som blir sett på som en delikatesse i matveien. Her får du presentert en enkel fremgangsmåte til hvordan du kan lage deg et sprøtt godt torsketungemåltid.

Sprøstekte torsketunger for to personer:

12-14 torsketunger
Hvetemel
Salt
Pepper
Poteter
Smør

Lag en blanding av hvetemel, salt og pepper. Bruk godt med salt, og tilsett pepper etter smak og behag. Skyll torsketungene i vann, og tørk dem på papir. Dypp dem i melblandingen og stek dem på sterk varme på stekepannen noen minutter på hver side. Ha godt med smør i stekepannen. La dem så steke på svak varme i ca. seks minutter.

Kan serveres med kokte poteter, gulrøter og eventuelt litt rømme og smeltet smør.

Slowfish er også dette året på plass i Henningsvær, og er med på torskefisket. Dette er første steget på veien til vårt klippfiskprodukt Presidium Baccalà da Møre og Romsdal. Om noen uker har vi mer klippfisk på lager.

Les mer om vår klippfisk her.

Publisert 02.03.2016 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  editor
Source : 


  • x